måndag 5 augusti 2019

Lysrör bara blinkar

Vi har alla typer av lysrör! Alla typer av lysrör. Låga priser och snabba leveranser! Stabil och enkel inomhusbelysning. Stort utbud av Tlysrör! Extra slimmade lysrör. Handla online hos Lysman! På Clas Ohlson finns alla eltillbehör du kan tänkas behöva. Beställ online idag. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. Flera olika varianter - inga avgifter och garanterat bra service!


En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. När ett vanligt lysrör blir gammalt så vill det inte längre lysa, utan börjar blinka. Vad sker egentligen när detta inträffar?


Har problem med en armatur i stor garaget som blinkar. Det är armatur med lysrör utan utbytbar glimtändare och lysrör har gått sönder tidigare. Men då har dom bara slocknat. Led lysrör i befintlig armatur?


Felsöka en lysrörs armatur? Det gäller speciellt lysrör och halogenlampor.


Lysrören i sig är ingen brandrisk, men om de blinkar eller börjar glöda finns risk för att komponenter i armaturen blir överhettade och börjar brinna. Släck därför armaturen när du lämnar rummet.


Ersätt lysrör som är utbrända, blinkande eller har glödande ändar. Det är bara det att det blinkar 6-ggr (ibland över 10) innan det tänder ordentligt, sen lyser det.


Lysrör bara blinkar

Byter man inte glimtändaren också riskerar man att lysröret fortsätter blinka eller börjar med det ganska snart igen. Vanliga lysrör flimrar också flera gånger per minut, något som kan trötta ut ögonen och skapa spänningar i nacke och rygg, speciellt om man vistas i flimrande lysrörsljus en längre tid.


Idag finns det LE ett högkvalitativt alternativ för lysrör och kompaktlysrör utan flimmer. Jag har testat byta glimtändare och lysrör.


Men saken är när det är tänt och lysrör blinkar så tar jag bort glimtändaren så lyser det som det ska. I äldre lysrör kan det ha läckt in lite luft, vilket gör att de blir besvärliga att tända.


Till sist vägrar de att lysa, och övergår till att blinka. Det finns även modernare lysrör som varken behöver glimtändare eller reaktor. Ett lysrör håller i ungefär tre år.


Sedan börjar det blinka eller så tar det allt längre tid innan lysröret tänds. Byt både lysrör och glimtändare. Skruva loss det gamla lysröret och ta med det när du ska köpa nytt.


Skruva också loss glimtändaren som sitter i armaturen. Om det är en dimmer-kompatibel lampa kopplad till en dimmer, se avsnittet om dimbara lampor. Detta beror oftast på att en svag ström ändå når fram till lampan.


Detta kan uppstå om man använder sig av en enpolig strömbrytare (som bara bryter en av två ledare). Rörent tänds direkt utan "normalt" blink. I de tre som fungerade dåligt har nya lysrör, Biltema, satts in.


Fortfarande tänds inte dessa som de ska eller bara iblan lite växelvis. Om man "micklar" lite med strömställaren, eller med rören, kan man lyckas få alla att lysa som de ska. SEs största utbud av batterier - inga avgifter och garanterat bra service! Få känner till att lysrör som blinkar och glödande lysrör kan ge upphov till en brand.


Anledningen till att brand kan uppstå, är att komponenterna i lysrörsarmaturen kan bli överhettade om utbrända lysrör inte byts ut i tid. Dessutom åldras de elektriska delarna i armaturerna på ett okontrollerat sätt med utbrända lysrör. Då kan det hända att det bara är mörkt.


Om lamporna ändå tänds, men blinkar kan det bero på att när man slår på strömmen till elektroniken som driver dioderna, blir det en sorts rusning där effektuttaget är betydligt högre än den specificerade effekten. Bild på vårt gamla blinkande lysrör i köket. Under min barnfria “fixarfredag” åkte jag och köpte bl. Detta lilla fix tror jag min sambo uppskattar.


Lysrör bara blinkar

Innan jag bytte ut den blinkade den bara och tittade man på gamla röret så var det säkert år gammalt. Våra modeller finns som T5, T8- och kompaktlysrör. De finns i olika längder och med olika kraftigt ljus, välj efter behov. Mjukt varmvitt sken eller.


När jag provade armaturen så blinkade bara ett lysrör till en gång - därefter var båda rören släckta. Provade med att byta plats på rören och då blinkade samma rör som tidigare en gång, dvs ena lysröret har inte visat något livstecken Lysrörsarmatur utan glimtändare Logga in för att bevaka detta. Lysrör som blinkar och glödande lysrör kan börja brinna. När lysröret i badrumsskåpet börjar blinka är det dags att byta till ett nytt.


Det nya lysrörets piggar förs sedan in och vrids tillbaka en kvarts varv tills det säger. Ibland kan den hålla på och blinka i nästan sekunder innan den tänds och lyser konstant.


Jag bläddrade igenom Clas Ohlson-katalogen och läste att det till lysrörsarmaturer finns modernare glimtändare, som kan förebygga att brand uppstår i reaktorn när ett lysrör börjar ge upp och står och blinkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.