torsdag 18 juli 2019

Kostnad elljusspår

Gjorde en liten beräkning på vårt elljusspår i södra Smålan och den landar rätt långt ifrån de beräkningar du hänvisar till. Förutsättning för att belysningen ska tändas är att det ska vara skymning. Belysningen släcks kl. En signal hörs sedan avslutas samtalet.


Kostnad elljusspår

Ingen kostnad för att tända spåret kommer att ske till uppringaren. Elljusspår två km beläget mellan Ölme samhälle och gamla Karlstadsvägen, öster om ”Stolpen”.


Två kilometer skidspår (elljus) vinterti vid mycket snö. Det finns även skidspår på Ölme IP som är km. Medlemmar åker gratis och övriga swishar kronor per dag. Brotorps elljusspår km.


Vi har proffsbelysning för alla tillfällen! Startar vid Brotorpsbadet i Vårsta. Eriksbergs elljusspår km. Brantbrinks elljusspår. Lidas elljusspår gul-vit km. Finns en kort variant på 8meter (blå). Vid samtliga elljusspår var det kvicksilverlampor och då det från och med i år är förbud mot tillverkning och import av dessa, beslöts det att genomgående byta till LED-belysning.


Kostnad elljusspår

Vann test – Jag fick höra att kommunen skulle byta ut belysningen vid spåren och de ville prova olika nya armaturer. Idag är Harsa Jr lycklig när han får sätta sig i traktorn och ploga:)!


Temp: ca minus här vid gården. Det snöar fortfarande lite lätt. För anställda sker förmånsbeskattningen i lönekörningen och redovisas som en kostnad (debitering) och en negativ kostnad (kreditering) i kontogrupp eller som en kostnad och en intäkt. För redovisningsenheten innebär en förmånsbeskattning av anställda att arbetsgivaravgiften på förmånsvärdet blir en ytterligare kostnad utöver kostnaden för skattepliktig motion och friskvård.


Avgifter föreslås på elljusspår. Det kostar mycket pengar att pista och skidspåren har varit fredade för kostnader men nu ser vi att det inte går längre. Bakom Uppgårdsskolan, vid Stenhamra finns ett elljusspår som är km långt.


Vid kursgården Sånga-Säby finns ett elljusspår som är km långt och startar intill kursgårdens parkering. Kontaktuppgifter till motionsklubbar i vårt. I Åmål finns flera olika typer av elljusspår, motionsspår, dagsspår och leder. På Hanebols friluftsområde finns totalt stycken spår och leder varav tre stycken är elljusspår.


Kostnad elljusspår

Förutom på Hanbols friluftsområde finns det ytterligare tre spår i kommunen. Eljusspåren tänds klockan 06.


Här har vi samlat alla kostnader och taxor för Ekerös utveckling och trafik Kostnader och taxor för arbete med planbesked återfinns i byggnadsnämndens taxa. Kostnader för dispens från trafikförordning och lokal trafikföreskrift hittar du i byggnadsnämndens taxa.


Karta Elljusspår Hjortsberga. Ett särskilt anläggningsbidrag delas ut för att täcka en del av kostnaden. Skidspår, elljusspår, motionsspår. Beloppen fastställs i kommunfullmäktige.


Vintertid plogas och sandas de elbelysta spåren (kilometer och kilometer). Vid Kypesjön finns också en ganska brant pulkabacke. Intill backen finns en grillplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.