tisdag 14 maj 2019

Hur skriver man en reflekterande text

Upptäck klassfoton du inte har sett sen skoltiden och hitta vännerna igen. Prova StayFriends gratis medlemskap! Planera återträff md klassen. Träffa dina vänner igen!


Grannskap: Minnen från skolan, Klasskort, Återträffar! Att skriva reflekterande texter kan vara något av en utmaning. När man ska börja skriva reflektioner blir de ofta, åtminstone inledningsvis, snarare beskrivande än reflekterande.


För att kunna utveckla förmågan att reflektera och skriva reflekterande texter kan man behöva stöd på vägen. Genomtänkta och välformulerade frågor som. Jag lade upp mina bilder på Crimsons hemsida. Först testade jag både Express och Posters, men de matchade varken bild- eller rammåtten.


Hur skriver man en reflekterande text

Det funkade bra och skulle definitivt ha matchat ramen jag hittade på IKEA. En bra fråga att lägga till efter de tre ovan för att bli riktigt specifik och få något verkligt användbart är att fråga dig när, i vilka specifika situationer, du kan använda denna lärdom. Man läser igenom texten noggrant och analyserar textens innehåll.


Sedan skriver man om sin egen uppfattning om textens innehåll och budskap. Man bör sammanfatta detta på ett ganska kort men beskrivande sätt. Svar: "Visade kunskaper är visade kunskaper" - man kan inte "olära" sig något som man faktiskt kan.


För de högsta betygen krävs det dock alltid en förmåga att reflektera över ämnesinnehållet - det verkar konstigt att inte göra det i ett så bra sammanhang som veckoreflektionen då man ju kan vara säker på att det faktiskt når läraren (och man dessutom kan ha bevis på det). Detta skulle innebära att människor är rationella och att vi ser till ALLA möjligheter och väger dessa emot varandra.


Vad är reflektion och hur gör man när man reflekterar ? Ett centralt syfte med reflektion är att utveckla sin kompetens ur sin egen vardag och börja förstå varför man handlar som man gör. En reflekterande text är en text där man "tänker högt" och till exempel diskuterar flera troliga alternativ istället för att driva en enda tes. Det förekommer tyvärr sällan utanför den akademiska världen. Akademisk text skrivs på sakprosa.


Skriva reflektion hjälp! Det innebär att texten ska vara saklig, korrekt och faktainriktad. Bilda en läsgrupp med några kamrater där ni turas om att redovisa ett kapitel, en text eller en artikel ur kurslitteraturen för varandra.


Hur skriver man en reflekterande text

Ni kan till exempel redovisa de tre till fem viktigaste punkterna i texten och förklara två problematiska begrepp för varandra. Läs en vetenskaplig artikel i ditt ämne. Hitta dina skolkamrater.


Den här texten är gjord som ett reflekterande komplement till det praktiska. Enligt mig så är de oftast ett väldigt bra exempel på hur man med ett. Den främsta slutsats jag kan dra efter att ha skrivit denna reflekterande text är att jag har.


På dessa bloggar arbetar vi med att skriva argumenterade texter. Men vi behöver också stanna upp ibland och tänka kring vårt lärande genom att reflektera. När du skriver en reflektion, använd denna mall: Rubrik: Lyft fram det viktigaste i din reflektion och sätt det här i rubriken Inledning: Ge en bakgrund. Texterna är ofta, åtminstone inledningsvis, beskrivande snarare än reflekterande.


Däremot ska du tänka på att: Strukturera texten tydligt. Fokusera på att skriva om ämnet, inte redogöra för egna åsikter eller tankar. Om du inte skriver en reflektionsuppgift förstås.


Referera ofta i din text till de källor du använder som stöd för ditt resonemang. Då har texten fått dig att reflektera över din egen situation och ditt eget liv. I den här skrivguiden lär du dig att skriva texter som är avsedda att delas. Bra med kandidater för då tänker man mer på sig själv, vad man gör och hur man agerar i klassen.


Man reflekterar över sitt arbete i huvudet. Vad var det nu som inte gick bra? Varför funkade inte detta som gick så bra förra gången. Blir aldrig att man sätter sig ner och skriver.


Hur det kan upplevas att ha dyslexi när man går i skolan. De första frågorna är fakta eller informationsbaserade. Här görs ett urval av texter, till exempel något enklare översiktsmaterial från Skolverket eller Specialpedagogiska skolmyndigheten, som kan besvara frågorna.


Man får då en god teoretisk bakgrund. Så du ska skriva en akademisk text ? Ett avsnitt tittar närmare på hur du kommer igång med ditt skrivande och skrivprocessens olika delar. Oavsett om du ska skriva en roman eller en kortnovell ska du börja någonstans.


Hur skriver man en reflekterande text

Förr i tiden var det vanligt med en lång inledande miljöbeskrivning. Författaren ville sätta sina läsare i en viss stämning innan hen gav sig på själva handlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.