onsdag 8 maj 2019

Hur byter man glimtändare

Det är bra för dig och bra för miljön. Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem. Så här byter du lysrör och glimtändare. På badrumsskåpets ovansida sitter ett plexiglas fast med en eller flera skruvar.


Skruva loss skruvarna och lyft bort plexiglaset för att komma åt lysröret. Bredvid själva lysröret sitter glimtändaren, som gör att lysröret tänds. Vrid lysröret ett kvarts varv i sitt fäste.


Bredvid lysröret sitter glimtändaren som gör att lysröret tänds. Glimtändaren skruvar du loss genom att vrida den motsols, åt vänster. Nu är det dags att skruva ur själva lysröret. Det gör du genom att försiktigt vrida röret ett kvarts varv i sitt fäste.


För att byta glimtändare, tryck, vrid moturs (ett kvarts varv) och dra ut den. Byta lysrör i badrumsskåpet.


Hur byter man glimtändare

När lysrör börjar blinka eller verkar ha svårt att tända, då är det dags att byta både lysrör och det som kallas glimtändare. Innan du går i väg till affären för att köpa nytt är det bra om du vet vilken sorts lysrör du behöver.


Jag vet inte hur man byter ut ett lamprör ens. TS har, och behöver bara byta till ett vanligt ljusrör och behöver därmed inte byta glimtändare. Har kommit på hur man tar loss glimtändarna (genom att vrida lite), men vet inte hur man tar. Har för mej att man iaf ska byta glimtändare samtidigt.


Eftersom man som hyresgäst själv är. Köp ett par som klarar både singel och serie bara ta en glimtändare som klarar av att tända rör tex från18W till 36W så slipper du ha flera olika sorter liggandes i lådan.


Kostar någon krona mer men det kan det vara värt. Tänk på att man bör byta rör och glimtändare samtidigt. Förkortar livslängden annars.


Tvätta av skyddsglaset och skruva eller klicka tillbaks det. Ett rent glas kommer att göra att ljuset sprider sig bättre.


I varje lamparmatur där det sitter ett lysrör sitter det även en eller två glimtändare bredvid. Dessa kallas för "säkerhetständare" eftersom de genom att släcka det blinkande lysröret skyddar drosseln som annars riskerar att överhettas och fatta eld. Vid byte till ett nytt lysrör återställer man sedan säkringen med ett tryck och glimtändaren återfår sin funktion.


De år gamla funkade hur bra som helst, men hade inte "bra" färgåtergivning. Behöver alltså inte bytas på år "egentligen". Du vet, "lysrörsljus") Hursomhelst.


Och om nyare modellen är minst lika bra på livsläng innebär detta att jag inte behöver byta vare sig rör eller tändare until hell freezes over. Upptäck klassfoton du inte har sett sen skoltiden och hitta vännerna igen. Prova StayFriends gratis medlemskap!


Planera återträff md klassen. Träffa vännerna igen! Styr eluttag, lampor etc. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar.


Det ser ut som en vit cylinderformad propp och den behövs för att det ska gå att tända lysröret. Den har ungefär lika lång livslängd som lysröret. Byt ut dina gamla lysrör till LED-lysrör – I. Hur skall man göra när lysrör blinkar, om man vill göra RÄTT? Skall man byta både lysrör och glimtändare eller bara lysröret eller.


En glimtändare är en komponent som tillsammans med en spole (drossel) används för att tända lysrör. Se den här videon hur enkelt det är att byta ut dina gamla konventionella lysrör till LED lysrör i en konventionell armatur. Flimrar lysröret när du startar den så använder ni glimtändare. Se då vår video om att byta ut dina gamla fluorescerande rör med LED-rör i en armatur med en konventionellt drivdon.


Jag undrar hur man vet om man behöver byta glimtändaren i armaturen eller inte? Såvitt jag förstår skall man alltid byta när man byter rör, men vissa armaturer har väl någon funktion som inte använder glimtändare ? Reparatören Mathias Sahlin visar hur det går till. I stort sett alla Varbergs Bostads lägenheter har lysrör som diskbänksbelysning i köket.


Hur byter man glimtändare

De kan ha olika läng men gemensamt för alla är att de, med bara ett par handgrepp, är enkla att byta, säger "Salle", som Mathias kallas. Och så poängterar han att det är viktigt att man även byter glimtändare när röret ska bytas ut. Jag har försökt att dra i det lite försiktigt men jag vågar inte dra för hårt ifall att det går sönder.


Hur byter man glimtändare

Rapportera Redigera. Citera flera Citera.


Sedan vi flyttade in har vi haft småproblem med badrumsarmaturen (flimrar, lysrör slocknar, byter rör men de håller inte, ny glimtändare får ljusen att flimra etc). Misstänker felaktig glimtändare (tror inte den som satt i innan jag bytte var rätt. ) men hur vet man vilken glimtändare som var avsedd att sitta i armaturen från början?


Men det borde kunna gå att byta bakgrundsbild ändå på något sätt, men tror inte att det är speciellt lätt, men det borde bra om man är kunnig, jag har försökt och har INTE lyckats så om någon vet hur man gör så säg till tack:) Fel, windows körs väldigt bra på minilaptops oavsett styrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.