onsdag 4 juli 2018

Dimmer till vanlig lampa

Fynda möbler och indredning till rea-priser hos Chilli. Gör årets bästa fyn köp online nu! Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli.


Nu har vi Club Days och 5% rabatt på Surfplattor. Fri frakt över 5kr, dagars öppet köp och snabba leveranser. Ihr Fachhändler seit Jahren - bestellen Sie jetzt online mit Blitzversand!


Här hittar du Dimmers till LED- lampor. Här kan du köpa dimbara LED- lampor. Vilken dimmer du behöver beror på vilken typ av belysning den ska användas med.


Glödlampor och halogenlampor fungerar med alla typer av dimrar men för dimbara LED- lampor krävs en LED- dimmer som klarar att styra LED-lampans inbyggda elektronik. Använd en LED- dimmer.


Dimmer till vanlig lampa

Folk antar ofta att de kan använda sin vanliga dimmerkontakt för LED- lampor, men det är inte möjligt i många fall. Befintliga dimmerströmbrytare har ofta en minstaeffekt på 50W, men eftersom LED- lampor tenderar att ha lägre effekt än standardlampor så kommer den inte att nå den minsta effekt som krävs och därför förvirra dimmerströmbrytaren vilket gör. Här under har vi gjort en latmask på de tre enklaste typer av dimmers som finns på marknaden.


Tänk också på att dimbara LED ljuskällor inte alltid är kompatibla med alla elektroniska dimmers. Till 230V dimbara LED- lampor använder man elektronisk dimmer. Dimbara LED- lampor kan endast dimras med LED- dimmers. Eftersom dimmern har en minimum och maxlast den kan hantera, bestämmer detta hur mycket en lampa kan dimras.


Dimmer till vanlig lampa

Varför surrar lampan när. Glöd- och halogenljus går utmärkt att dimmra utan att behöva ta hänsyn till dimmer - eller lampfabrikat.


I vårt badrum har vi en dimmer som styr både spottar i taket och en lampa ovanför spegeln. Alla dessa lampor är halogenlampor. Vi undrar om det är möjligt att byta lampan ovanför spegeln till en LED- lampa om det är så att dimmern klarar av LED- lampor ? Eller är det så att man inte kan blanda LED och halogen med samma dimmer ? Instruktioner för hur du byter en vanlig lampknapp till en dimmer.


Dimmer till vanlig lampa

Det behöver inte vara speciellt svårt att installera en dimmer. Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda!


Börja alltid med att koppla ur strömmen till det berörda rummet. Om du inte vet vilken propp du ska dra ut, ha den lampa tänd som är kopplad till den dimmer du vill göra strömlös och dra sedan ut en propp i taget tills lampan släcks.


Hur du byter ut en strömbrytare till en dimmer. Om du vill ha bättre kontroll över din belysning eller bara dimma lamporna för behaglig belysning, är installation av en dimmer ett utmärkt sätt att få det att hända, särskilt om du vill justera dem regelbundet.


Installera dimmer, såhär gör du. En del tror inte att det är möjligt att använda led (lysdioder) lampor tillsammans med dimmers men det stämmer inte. Det är bara vanliga gamla lysrör (lågenergilampor) som inte går att använda med vanliga dimmer (sen finns det även specialdimmers som hanterar lågenergilampor) men en vanlig dimmer går alldeles utmärkt att kombinera med en vanlig glödlampa eller en led lysdiod lampa.


Jag har köpt 2st lampor till vardagsrummet som står på varsin sida om ena soffan. Allt tack vare en unik glödlampa som tagits fram. För det andra krävs att LED- lampan kombineras med en kompatibel dimmer. Dimrar för glöd- och halogenbelysning kan sällan dimra LED- lampor, då sådana dimrar har för hög minimibelastning.


De kräver ofta minst W belastning, vilket är svårt att nå upp till med energisnål LED-belysning. Med Philips SceneSwitch LED-glödlampor kan du byta ljusinställningar utan att byta glödlampor.


Det är en lampa med tre olika ljusinställningar. Välj en dimmer så att den max utnyttjas till 75%. Detta är normalt inget problem eftersom de flesta vanliga handdukstorkarna har en effekt på mellan och 80W.


Större handdukstorkar med värmekälla även för uppvärmning kan ha högre effekt och då måste tillräckligt stor dimmer väljas. Jag ska byta från vanlig lampknapp till en dimmer och när jag tittar hur det är kopplat i nuvarande så blir jag osäker på vad som är vad.


Sedan ligger det en brun som inte är inkopplad. Vilka sladdar ska användas nu till min nya dimmer ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.