torsdag 5 juli 2018

Dimbar led vanlig dimmer

Låga priser och snabba leveranser! Stort utbud av LED-lampor. Klassisk kronljus i LED. Handla online hos Lysman! Titta på vårt breda sortiment.

Snabb leverans, fri frakt över 300kr. Beställ enkelt online. Dagars Gratis Retur. Kontrollera alltid att glödlampan är dimbar.


Inte alla LED-lampor eller glödlampor är dimbara, så det är viktigt att ta reda på om ljuskällan är dimbar innan du köper den. Om du köper en lampa som kräver en glödlampa, anges det alltid om lampan är lämplig för LED-ljuskälla och om lampan är dimbar. Här hittar du vårt dimmersortiment från Elko, Schneider Electric, ABB och Cotech.


Vilken dimmer du behöver beror på vilken typ av belysning den ska användas med.

Glödlampor och halogenlampor fungerar med alla typer av dimrar men för dimbara LED-lampor krävs en LED-dimmer som klarar att styra LED-lampans inbyggda elektronik. Till exempel om lasten är 300W - 230V halogen väljs en dimmer med en märkeffekt på 315W. LED - ger ca 80% energibesparing.


Eftersom dimmern har en minimum och maxlast den kan hantera, bestämmer detta hur mycket en lampa kan dimras. För att kunna dimra en LED-lampa krävs en dimmer. Kanske du redan har en dimmer i hemmet till din nuvarande belysning. Vanligtvis används dessa för att dimra halogen- och glödlampor.


Från dämpad mysbelysning till högt ljusflöde vid exempelvis storstädning – med en dimmer kan man enkelt förändra ljuset efter behov. Energimyndighetens Testlab har testat dimbara LED-lampor för att mäta elanvändningen och för att se hur lamporna fungerar när de är dimrade. DIMMER ELKO 315GLE DIMBAR. Till 230V dimbara LED-lampor använder man elektronisk dimmer.


De håller också upp till gånger längre än vanliga glödlampor. Köp online och välj om du vill hämta i varuhus eller få hemleverans. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Då skall du investera i en 3-stegs dimbar ljuskälla som du kan dimra ner i tre olika steg med hjälp av strömbrytaren på väggen.


Nu lyser den med 100% ljusstyrka, släcker du lampan och tänder den direkt dimrar ljuskällan ner ett steg.

LED dimmer 12V 8A med fjärrkontroll. Passar både 12V och 24V. Används då man med enkelhet vill justera ljusstyrkan på din ledslinga. Den styrs av medföljande fjärrkontroll.


Med LED kan du dämpa dina lampor även om du inte har en dimmer. Vi erbjuder tre olika typer av dimbara LED-lampor: Standarddämpning med en dimmerbrytare, SceneSwitch-dimning med din befintliga ljusbrytare och Smart Lighting som dimmas med en app.


Men inte alla LED-glödlampor är dimbara, så se till att du tittar på förpackningen för att hitta den rätta dimbara lampan. Designligth D-MA8D 2-9W 350mA är dimbara LED drivdon för 350mA laster. För rekommenderad dimmer, se tillbehör.


Dimmer ansluts på primärsidan. Xerolight Dimbar LED Driver dimmas med vanlig dimmer eller dosdimmer genom framkant- eller bakkantsstyrning eller Universaldimmer (R, RC, RLC) med ett omfång mellan 1-100%. Eftersom en LED-lampa arbetar med längre spänning än en glödlampa har lamporna tidigare inte gått att dimma med en traditionell dimmer.


Nu finns det en LED-lampa som ser ut som en glödlampa (s.k. LED-bulb) som fungerar med en vanlig dimmer. Detta problem är nu löst. Energisnål, seriekopplingsbar samt dimbar LED-list med varmvitt ljus.


Transformator säljs separat. För dig som söker LED-lampor dimbar har vi ett stort sortiment att välja bland. Tänk på att LED-lampor dimbar behöver vara kompatibla med en dimmer som är till för LED.


Med LED tejp kan man skapa oslagbara detaljer i sin belysning. Inkoppling av LED tejp, lister är ganska enkelt. LED Tejp drivs vanligtvis med 12V eller 24V DC.


Ev styrningar, dimmer, controller etc kopplas med stor fördel in på sekundärsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.