fredag 7 juli 2017

Livslängd glimtändare

Livslängd glimtändare

Styr eluttag, lampor etc. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. Ty i katalogen finns både glimtändare "serie" och "singel".


Som en förklaring står det "singel=enkelrör", "serie=rör". För alla utföranden av "serie" anges 4-22W, där jag utgår från att W betyder watt. För "singel"-modellerna anges typ 4-80W. Jag har en bra gammal armatur med glimtändare och "fullängdsrör", antagligen á. Nackdelen med glimtändaren är att den liksom lysröret, så småningom bränns ut, när gasen i den tar slut och då måste den bytas ut.


Vissa glimtändare är även försedda med en fysisk säkring som löser ut om glimtändaren blir för varm. I hemmet › ElbrandriskerCachadLiknandeByt även glimtändaren, eftersom den ofta har lika lång livslängd som lysröret.


Med HF-don i armaturen behövs ingen lysrörständare ( glimtändare ). HF-don ger ett flimmerfritt ljus, tänder lysrör utan blinkningar och förlänger lysrörens livslängd. Ingen glimtändare eller kondensator behövs.


Tänk på att varje gång som ett lysrör byts ut ska även glimtändaren bytas. De har oftast samma livslängd som lysröret. Singeltändare: Används i armaturer med en reaktor per lysrör. Det finns två olika utföranden att välja bland.


Livslängd glimtändare

Här hittar du traditionella och elektroniska glimtändare. Passar till armaturer med lysrör. Visa mer Visa mindre. Avsedd för lysrör från till 80W.


Byt glimtändare samtidigt som du byter lysrör. Elektronisk säkerhetständare (ersätter glimtändare ) för till W lysrör som är singelkopplade (en tändare per reaktor) eller seriekopplade (två tändare per reaktor). Förlänger lysrörens livslängd och tänder utan blinkningar.


Fungerar ned till -°C. Strikta testspecifikationer och en hög teknisk nivå säkerställer hög kvalité. Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem. Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar.


Det är bra för dig och bra för miljön. Ljuskvalitén försämras med livslängden. Miljö LED minskar din energiförbrukning och underhållskostnad utan att kompromissa med ljuskvaliteten.


Den är enkel att installera och betalar sig på mindre än ett år i professionella anläggningar. V och kan användas till lysrör mellan 4W och 80W. Säkerhetsglimtändaren är visserligen dyrare än en traditionell glimtändare, men den har längre livslängd och behöver inte bytas så ofta.


Glimtändare Longlife St 1LL från OSRAM. Ha koll på halogenlamporna Halogenlampor kan bli så varma som 2– 250°C. Elektroniska tändare ger längre livslängd på lysrören tack vare en mjuk och blinkfri tändning. För en korrekt tändning ska glimtändaren bytas ut vid varje lampbyte.


Livslängd glimtändare

Byt ut glimtändare vid varje lampbyte. Det påstås också att livslängden på lysrören förlängs avsevärt. Någon som vet hur pass det stämmer. Lite diffusa siffror om - % förbättring lovas.


Anledningen att man rekomenderas byta glimtändare samtidigt som rören är för att en trasig glimtändare kan korta rörens livslängd. En glimtändare är betydligt billigare än ett rör så det är ju dumt att chansa. Lysrörsarmaturer ger perfekt belysning för källare, garage eller tvättstuga.


Hitta rätt lysrörsarmatur hos oss på Jula! Philips elektroniska säkerhetständare tänder dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.