måndag 3 juli 2017

Hemmagjort flugfälla

Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar. Det är bra för dig och bra för miljön. Ska du ut och resa? Bygg en flugfälla med saker som du redan har hemma!


Gör så här: Häll två delar vinäger eller ättika, en del honung eller saft och några droppar diskmedel i en skål som du låter stå framme. Bananflugorna dras till den söta doften och dras till blandningen.


Denna hemmagjorda flugfälla blev rekommenderad av en amerikan, så jag tänker att jag kallar den för amerikansk! Myggorna lockas till att flyga in i PET-flaskan tack vare blandningen inuti fällan, flyger in, och kommer inte ut, vilket får fällan att fungera bra. Lägg därefter i några mynt i varje påse och knyt igen påsarna så de inte läcker. Med plastpåsar fyllda med vatten kommer du effektivt kunna bli av med flugor på ett naturligt sätt.


Allt du behöver göra är att fylla genomskinliga plastpåsar till ¾ med vatten och knyta ihop dem så att de inte läcker. Placera dem utomhus nära fönster och dörrar. Gör en bananflugefälla med vinäger och diskmedel.


Ett bra tips är att ställa fram en skål med en del vinäger, lite honung och ett par droppar med diskmedel i. Ingen gillar flugor i sin mat eller dryck! Inom några få dagar efter FliTrap placerats ut lockas flugorna av det speciella betet och in i fällan. Gör din egna flugfälla Med djurgård och sommar så kommer väldigt mycket flugor!


Jag ramlade över denna lilla filmsnutt som beskriver hur hon använt burkar och pantflaskor för att göra egna flugfällor. Flugan kryper in i. Torka noga av alla bänkytor. Kasta all gammal frukt och alla matrester.


Gå ut med soppåsen direkt. Har du en kompost för matrester i köket är det en bra idé att skippa detta under värsta bananfluge-säsong. Den förbrukade fällan kan antingen stoppas i en plastpåse och läggas i soporna alternativt brännas.


Hemmagjort flugfälla

Delbetala i upp till månader. Fyll ett glas, en liten flaska eller liknande med en blandning av t. Blandningen lockar nu till sig flugorna som drunknar. Unik limfälla för användning på fönster. Fångar flugor och insekter inomhus utan att man ser dem.


Hemmagjort flugfälla

Gör en flugfälla genom att blanda matskedar vinäger, matsked saft (eller sirap) och några droppar diskmedel. Att bli av fruktflugor kan göras med en hemlagad frukt flugfälla. Apelsinjuice kan användas som bete för en hemmagjord frukt flugfälla.


Många stör sig på flugorna som invaderar våra hem under sommaren. Det blir inte bättre av att flugor är den vanligaste orsaken till matförgiftningar på våra uteserveringar. Men bananflugorna är helt ofarliga och det finns effektiva sätt att bli av med de små liven.


Bananflugan är bara ett par millimeter lång och den har fått sitt namn av att den ofta håller till i närheten av frukt som äpplen, päron, vindruvor – och inte minst bananer. I köket har hon flugpapper och en hemmagjord flugfälla i taket. Vi fyllde en pet-flaska fyllde med sylt och öl. Vi läste om det på nätet.


Men det är lika mycket flugor ändå. Denna musfälla består av en vippbräda som placeras på l-hink (hink säljs separat). Fällan är tillverkad av miljövänlig, återvinningsbar plast och är godkänd av Naturvårdsverket samt Jordbruksverket. Små flugor och myggor kan förekomma inomhus.


Hemmagjort flugfälla

Fruktflugor (kallas också ättiksflugor eller bananflugor) och sorgmyggor, gräsflugor, vindsflugor och fjärilsmyggor är några av de vanligaste flygfäna som irriterar och stör i våra hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.