torsdag 8 september 2016

Måste man ha ögonskydd i solarium

Måste man ha ögonskydd i solarium Måste man sola glasögon eller är det bara att lägga sig rätt slätt? Har ju bra syn idag utan solarium undrade mest vad som kunde hänt.


Säljs det på drop in solarium sola är det helt kört. Det är viktigt att använda ögonskydd när du solar solarium för att skydda dina ögon. Endast våra medlemmar kommer kunna ha tillträde till vårt solarium.


Vem som helst skulle nog rekomendera dig att ha skyddsglasögon. Det är större risk när man solar i solarium eftersom uv-strålarna är så koncentrerade. Ja, du ska alltid skydda ögonen vid solning i solarium. Det räcker inte att du blundar när du solar solarium.


När du solar i solarium ska du använda solarieglasögon som inte släpper igenom UV-ljus. Om man regelbundet solar i solarium utan ögonskydd så kan man få nedsatt syn. Ljuset i ett solarium är så starkt att det går igenom ögonlocken och skadar. En snabb liten fråga, jag har tänkt och försöka gå från genomskinlig till någon slags mörkvit ton genom att sola solarium.


Man kan ju läsa på anvisningarna att det kan vara skadligt att sola utan dom, men jag förmodar att det inte spelar någon roll om man bara gör det en gång, eftersom jag har många vänner som. Utföra rutin och allmän städning i solarium.


Eftersom ögonlocken är väldigt tunna behöver du ett extra skydd när du solar, både ute och i solarium. Här kan du hitta bra och bekväma solarieglasögon.


Måste man ha ögonskydd i solarium

Dessa är tillräckligt små för att inte lämna någon ful kant i din bränna, samtidigt som de skyddar dina ögon ordentligt. Skyddet ska ha god funktion och passform. Solkräm behövs ej, skydd för ögonen kan man ofta köpa där. Duscha skulle jag inte göra där, gå dit du och hoppa in och lägg dig i ett solarium bara, det brukar finnas tydliga anvisningar på stället.


Vänta en liten stund med att duscha efteråt, så behåller du färgen bättre. Vart hittar jag nya? Måste man ha glasögon? Jag har inte solat på ca.


Kan man inte kapsla in eller förebygga risken så måste ett för uppgiften lämpligt ögonskydd användas. Alla ögonskydd testas i laboratorium och ska klara olika prover.


De ska klara att stoppa partiklar som kommer med hög hastighet emot ögonskyddet. Vissa ställen har ett gäng ögonskydd i rummen, på andra måste de. Solarium första gången.


Måste man ha ögonskydd i solarium

UV-strålningen i solarier är så stark att det inte räcker som skydd att man endast håller ögonen fast. Ifall man är under medicinsk behandling ska man inte besöka solarium utan att konsultera sin läkare först.


Vissa läkemedel ökar på hudens ljuskänslighet. Kosmetika bör man ta bort innan man använder solarium. Har du aldrig använt solarium förut är det bra med lite tips.


Allra vanligast är att folk är rädda för att bränna sig. Eftersom moderna solarier brukar ha en hög andel UVA-strålning och ganska låg andel UVB-strålning är det faktiskt mindre risk för att bränna sig än i vanligt solljus.


Rengör ditt solarium med sprayen som finns i rummet. Ditt solarium startar automatiskt efter minuter. Rengör solariet efter dig med rengöringssprayen.


Man lägger i så mycket mynt som man vill sola för. Det brukar synas hur länge man kan sola för pengarna man lagt i. När man kommit upp i rätt tid går man in i rummet och väntar på att solariumet går igång av sig själv, alternativt trycker på en knapp. Sen lägger du dig där och njuter.


Måste man ha ögonskydd i solarium

Glöm inte skydd för ögonen! Har man däremot tagit upp speciella öppningar i byggnadsskalet, för att ta in och föra ut luft, kan man tala om ett ventilationssystem. Visserligen primitivt men likafullt ett system. Det är i praktiken mycket svårt att inom industrin klara kraven på dragfri ventilation utan att ha fläktstyrd tilluftsventilation i verksamheter som pågår året runt.


I annat fall måste stallet betraktas och skötas som ett icke värmeisolerat stall. Det finnsgenerellt sett inga mellanting mellan ”varmt” och ”kallt” stall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.